Belépés
FõoldalKeresésOldalakHirdetésekNévjegyekRegisztrációBelépés
Hírek

Az arany az egyik legjobb befektetési forma. A Goldlife9999 aranybefektetési rendszer lehetővé teszi, hogy nem túl megerőltető munkával jelentős mennyiségű aranytartalékot képezzen magának, és olyan kiemelkedő összegű jövedelemhez jusson, mellyel a saját és családtagjai jövőjét is bebiztosíthatja.


Arany árfolyam
Kapcsolat
Goldlife 9999 aranytartalék
Aranyról cikkek

Hír keresés
Minden oldalon
Tartalmaz
Kezdõdik
Pontos egyezés
Kedvencekhez Reneszánszukat élik az arany befektetések
2012-05-16 14:53:18

Kedvencekhez Az arany a legjobb biztosítás az infláció ellen
2012-05-16 14:45:45

Kedvencekhez Fellélegeztek az árupiacok – drágulnak a nemesfémek
2012-05-16 08:23:21

Kedvencekhez Aranyról tudnivalók, miért fektessünk aranyba ?
2012-05-16 08:08:32

Kedvencekhez Goldlife9999 - Bearanyozzuk az életét
2012-05-14 20:48:43

Fellélegeztek az árupiacok – drágulnak a nemesfémek Fellélegeztek az árupiacok – drágulnak a nemesfémek
2012-05-16 08:23:21

Fellélegeztek az árupiacok – drágulnak a nemesfémek

Az elmúlt hetek masszív eladásai után némi fellélegzés tapasztalható az árupiacokon, különösen a nemesfémek piacán, ahol másfél hét alatt az arany és az ezüst árfolyama több mint 10 százalékkal került lejjebb. A nemesfémek ma mind 1 százalék feletti pluszban járnak, részben köszönhetően annak is, hogy a dollár euróval szembeni erősödése megtorpant. A hosszú távú befektetők azonban továbbra is igen optimisták a legfőbb nemesfémmel, az arannyal kapcsolatban – írja a Bloomberg.

Július óta nem voltak ennyire pesszimisták az arany kilátásaival kapcsolatban a befektetők. Az elmúlt hetek alatt 10 százalékot eső nemesfém jövő heti kilátásait illetően a Bloomberg által megkérdezett 21 piaci szereplő közül “csupán” 10 vélekedett optimistán, ami július óta a legalacsonyabb. Eközben 8-an az arany esését várták a jövő hét végére. A legfőbb kérdés most az, az arany elmúlt hetekben tapasztalt esése a hosszú távú bikapiac korrekciója, vagy már egy medve piac kezdete, amelyben a mai emelkedés számítana korrekciónak. Az arany esése mindenesetre a hitellel finanszírozott spekulatív pozíciók tömeges zárását okozhatta, ami tovább fokozta a lejtmenetet.

Az eurózóna problémái miatt a dollár november eleje óta jelentősen erősödött az európai közös devizával szemben, az amerikai fizetőeszköz drágulása a héten ráadásul begyorsult, ami tovább fokozta a nyersanyagok dollárban mért árának csökkenését. Dennis Gartman, a széles körben figyelt Gartman-letter szerzője a csúcs közelében eladta minden aranyát, és egy nagyobb áresést vizionált rövidtávon, amely során az arany akár 1475 dollárig eshet. A nemesfémek mai drágulásában szerepet játszhat az is, hogy az euró enyhén visszaerősödött a dollárral szemben. Az arany ma már másfél százalékos pluszban jár, így egy unciájáért 1592 dollárt kérnek jelenleg.

Az opciós piacon továbbra sem múlt el az optimizmus, a leggyakrabban kereskedett vételi opciót márciusi határidőre 2000 dolláron kötik Amerikában. A tőzsdén kereskedett arany alapok aranykészlete folyamatosan nő, akárcsak a fizikai arany kereslet, jelezve, hogy hosszú távon továbbra is látnak fantáziát a nemesfémben a befektetők. Az arany árát az elmúlt években hajtó fundamentumok továbbra sem változtak, bár a laza jegybanki politika egyelőre még nem vezetett magas inflációhoz.

Újabb nagyobb aranyvásárlásra szánta el magát Dél-Korea

Június után novemberben is nagy mértékű aranyvásárlásra szánta el magát a dél-koreai jegybank, amely újabb 15 tonnával bővítette tartalékát. Ezzel a jegybank teljes devizatartaléka 54,5 tonnára nőtt, ami így is csupán a teljes jegybanki tartalékok csupán 1 százalékát teszi ki. Arról egyelőre nincs információ, honnan vásárolta az aranyat a jegybank – írja a Zerohedge.

Ismét hatalmas tételben vásárolt aranyat a dél-koreai jegybank, ezúttal 15 tonnával bővítette készletét novemberben. A jegybank célja az arany vásárlással az, hogy jobban diverzifikálja a dollár túlsúlyos tartalékát, simítsa a pénzpiacok hatalmas ingadozásainak hatását, és növelje a befektetői bizalmat Korea iránt. A koreai jegybank teljes aranytartaléka ezzel 54,5 tonnára nőtt, ami nagyjából 2,2 milliárd dollárt ér, bár a teljes jegybanki tartaléknak így is csupán 1 százalékát teszik ki, ami nemzetközi összehasonlításban igen alacsony.

A 15 tonnás vásárlás egyébként az aranytartalék 39 százalékos növekedésének felel meg. Legutóbb idén júniusban volt egy nagyobb vásárlása a koreai jegybanknak, akkor 25 tonnával növelte a több éve konstans 14,4 tonnás készletét. Arról azonban egyelőre nincs információ, novemberben kitől vásárolta az aranyat Korea, más jegybanktól, a piacon, vagy akár bányáktól közvetlenül. Az arany árfolyama mindenesetre az elmúlt hónapokban a szeptemberi mélyrepülés óta folyamatosan emelkedett.


-- Érdekel az arany befektetés --

Kedvencekbe | Nyomtatóbarát változat | Barátomnak küldöm |
Felhasználói név
Jelszó


Elfelejtette jelszavát?

Arany: "A név kötelez"
BEFEKTETÉS - AMI MINDIG AZ ARANYKORÁT ÉLI

Kedvencekhez Még mindig érdemes aranyba menekülni?
2012-05-20 08:19:00

Kedvencekhez Húsz kiló aranyat találtak egy vonaton
2012-05-16 14:59:10

Kedvencekhez Goldlife9999 - Bearanyozzuk az életét
2012-05-14 20:48:43

Kedvencekhez Az arany befektetés előnyei
2012-05-14 20:37:06

Kedvenc hírek
Trls

Mind törlése

Valutaváltó:=

Arany alakulása 2007-2011 között

5 Year Gold Prices - Gold Price Chart
developed by Centrumnet Systems