Az arany befektetés előnyei
2012-05-14 20:37:06
Az arany befektetés előnyei

Az arany befektetés előnyei

A mai magyarországi jogszabályok szerint a befektetési aranyat sem ÁFA, sem fogyasztási adó nem terheli. Mit jelent ez? Azt, hogy a magánszemélyek vagyonukat, megtakarításukat akár befektetési aranyban is tarthatják, méghozzá mennyiségi korlátozás nélkül.

Ezáltal egyre többen figyeltek fel az új befektetési formára, Természetesen nem mellékesen a felfokozott érdeklődés oka a gazdasági világválságban is keresendő, hiszen a részvénypiacok volatilitása és az elmúlt időszakban megtapasztalt visszaesése bizonytalanságot és a papíralapú befektetésekből való kiábrándulást eredményezett.

AZ ARANY ELŐNYEI:

  • A fizikai arany évezredek óta az egyetemes és általános vagyonmegőrzési eszköz
  • Valódi védelmet nyújt a bankcsőd, az államcsőd, az infláció, a hiperinfláció és az árfolyamveszteség ellen, mert értéke stabil
  • Az egész világon ugyanazt jelenti, (értéke a világon mindenhol elismert és garantált)
  • Értékállósága felülmúlhatatlan, ezért célszerű a magáncélú aranytartalékot felépíteni
  • Örök biztonságot garantál
  • Likvid – bárhol, bármikor eladható, az egész világon bárhol készpénzre váltható
  • Könnyen mobilizálható

Az arany árfolyama 9 év alatt 300%-kal emelkedett!

Mióta lehet Magyarországon aranyat vásárolni?

Magyarországon az úniós csatlakozás óta lehet befektetési céllal aranyat vásárolni. A befektetési arany ellentétben az ezüsttel és az ékszerekkel forgalmi adó mentes.

Kik gyártják a befektetési aranyat?

A befektetési aranyrudakat üzleti vállalkozások (cégek), míg az aranyérméket államok állítják elő. Magyarországon a BÁV és az OREX által kínált aranyrudak közismertebbek, ezeket az említett cégeknél és ékszerkereskedőknél lehet értékesíteni. A legtöbb befektetési arannyal foglalkozó cég azonban azARGOR által gyártott Münze Österreich által forgalmazott aranyrudakkal foglalkozik, emiatt érdemes ezeket vásárolni, hiszen értékesítéskor is biztosan lesz 4-5 olyan cég, aki vételi ajánlatot tesz Önnek. Azaranyérméket államok állítják elő, ezért ezeknél nem kell azzal a kérdéssel foglalkozni, hogy az aranykereskedő kapcsolatban van-e a gyártóval. A leglikvidebb érmék jelenleg az USA és Kína által előállított érmék.

Miért vásároljon aranyat?

Az arany az egyik legbiztonságosabb befektetés. Rendkívül sok jel utal a világban arra, hogy a globális gazdaságban nagy szerepe lesz azaranyfedezetnek. Az utóbbi 10 évben emellett rendkívüli hozamot is eredményezett. Átlagosan évi 15%-ot hozott, ami azt jelenti, hogy értéke 10 év alatt négyszeres lett. Egy 2000-ben vásárolt 1 unciás érme 100 000 Ft körül volt, ami most 390 000 Ft körül ér.

-- Kapcsolat, érdekel az arany befektetés --