Aranyról tudnivalók, miért fektessünk aranyba ?
2012-05-16 08:08:32
Aranyról tudnivalók, miért fektessünk aranyba ?

Az emberek döntő többsége anyagi biztonságra vágyik. Akinek az élete olyan szerencsésen alakult, hogy számára ez már megadatott, az igyekszik megtartani, akinek még nincs, az arra törekszik, hogy megszerezze.

Mert a biztonság alap a jövő tervezéséhez, az építkezéshez, a társkereséshez, a családfenntartáshoz, és egyáltalán ahhoz, hogy életünk folyamát egy kiszámítható, normális mederbe tereljük. Mi az ARANNYAL ennek a biztonságnak a megszerzéséhez és a megtartásához is lehetőséget is kínálunk.

MIÉRT AZ ARANY?

Mert évezredek óta mítosza van. Varázsa. Mert örök és az értékállóság szinonimája. Az életünket végig kíséri. Ha birtokában vagyunk, akkor kézzelfoghatóan, ha nem akkor jelképesen, de mindig pozitív gondolatokra és cselekedetekre ösztönöz. Az arany szó puszta említése is minőséget és rangot jelent. Hogy gyermekkortól az idős korig az élet mely területén és milyen formában találkozhatunk vele csak néhány példa a teljesség igénye nélkül:

Gyermekkorunk talán legkedvesebb játékos dala a „Bújj bújj zöld ág” melyben ARANYKAPUN kell átbújni. Kedvenc meséinkben a királylány ARANYHAJÚ, a bárány ARANY SZŐRŰ, és a kifogott ARANYHAL mindig teljesíti a legkülönlegesebb kívánságokat is.

Ha valaki, vagy valami első látásra elnyeri tetszésünket és dicsérni akarjuk, azt mondjuk: ARANYOS, aki igazán jó ember: ARANYEMBER, akinek ARANYSZÍVE van. Aki bölcs és okos tanácsokkal segít bennünket eligazodni az életben, annak minden szava ARANYAT ÉR, mint ahogy a májusi eső is, amitől a természet termékenységét reméljük. Iskolai tanulmányaink során megalapozzuk műveltségünket, és intelligenciánkat – ahol a végzettség egyik legmagasabb és elismert foka az ARANYDIPLOMA.

Megtanuljuk, hogy ha a történelem folyamán egy nemzet gazdasági és szellemi fénykorát éli azt ARANYKORNAK nevezzük. Megértjük, hogy nemzeti operánkban Bánk – akinek mindene a hazája – miért énekel ARANY MEZŐKRŐL. Azok a fiatal emberek akik az életben a sport révén szeretnének sikeres, híres emberekké válni, minden világbajnokságon, vagy olimpián az ARANY ÉRMET szeretnék megszerezni. „Az ezüst is szépen csillog” mondják a vesztesek, de tudják, igazán az ARANY számít. Puskás Ferencet és csapattársait örökre és visszavonhatatlanul felmagasztaltuk az ARANYCSAPAT jelzővel. Joggal. S ha eljön az ideje, hogy társat keressünk és találjunk magunknak, akinek jóban-rosszban örök hűséget esküszünk, életünk talán legszebb pillanatait ARANY GYŰRŰVEL szentesítjük.

S ha a két társ nem téved el az élet útvesztőiben és 50 évig kitart egymás mellett, az már a minden elismerést megérdemlő ARANYLAKODALOM. Természetesen az érzelmi indokok mellett racionális érveink is vannak, ha feltesszük a kérdést, miért ARANYBA fektessük a pénzünket? Miért, amikor léteznek más befektetési lehetőségek is?

Valóban. A hagyományosnak és beváltnak mondott befektetések, amelyek hivatottak számunkra az anyagi biztonságot jelenteni, ma is léteznek. Ingatlanok, nagy értékű festmények, banki megtakarítások, részvények, stb. formájában. Mindegyik működik, de ha csak a történelem elmúlt alig több mint fél évszázadát nézzük, látjuk, hogy mennyire sebezhetőek és védtelenek lehetnek az esetleges kedvezőtlen társadalmi, politikai, gazdasági változásokkal szemben azok, akik talán évtizedeken keresztül próbáltak magunknak ilyen módon biztonságot teremteni.

Háborúk, rekvirálások, kitelepítések, gazdasági válság, hiperinfláció, államosítás, vagy természeti katasztrófák által viszonylag rövid idő alatt hogyan vesztették el mindenüket, hogyan lett a pénzüknek az értéke kevesebb, mint a papíré, amelyre nyomták. Aktuálisan: mekkora ma azoknak az erdőknek, termőföldeknek, házaknak, kerteknek az értéke, amelyekben jóllehet egy élet munkája, megtakarítása benne van, de egy nap váratlanul elöntötte a vörös iszap, vagy természeti csapás miatt bekövetkezett atomerőmű katasztrófa esetén 30-40 km-es körön belül minden ingatlan és ingóság nagymértékű sugárfertőzést szenvedett?

Lehetne sorolni tovább, de fontosabb, hogy mit tudunk ezzel szembeállítani megoldásként? A kérdésre az egyetlen igazán jó válasz az ARANYBEFEKTETÉS, mert a történelem folyamán semmi, és senki, nem tudta kibillenteni abból az egyensúlyi helyzetéből, ami az örök értékállóságot biztosítja, valamint azt, hogy ma is az egyetlen olyan fizetőeszköz a földön, amit bárhol, bármikor elfogadnak, függetlenül attól, hogy a világnak azon a pontján, ahol éppen vagyunk milyen gazdasági, politikai, társadalmi környezet vesz körül bennünket.

Akinek aranya van, az joggal érezheti, hogy a világ legjobb pénze, valutája, van a birtokában. Sőt! Ha azt nézzük, hogy 10 évvel ezelőtt az aranybefektetés hozama még 1 %-ot sem ért el, az elmúlt évben pedig több mint 30 %-os volt, akkor a tendencia több, mint megnyugtató.

Az ARANYBEFEKTETÉS ÁFA-mentes, kézzelfogható (egyedi sorszámozott tömbök) s bár az árfolyama ingadozhat, csődkockázata gyakorlata nincs. Mivel a szakemberek becslése szerint maximum 15-20 évig tart még a föld kibányászható ARANY mennyisége hamarosan már csak annyi ARANY lesz, amennyi a birtokunkban van. Ez pedig azt jelenti, hogy az értéke a jövőben garantálhatóan egyre nagyobb lesz. Ezért ajánljuk ezt a befektetési formát. Fontolja meg! S ha Ön megfontolt ember akkor felelőtlen kockáztatás nélkül – reményeink szerint – az ARANYKÖZÉPUTAT választja.


-- Érdekel az arany befektetés --