Húsz kiló aranyat találtak egy vonaton
2012-05-16 14:59:10
Húsz kiló aranyat találtak egy vonaton

Húsz kiló tiszta aranyat találtak egy párizsi vonaton, de a gazdája még nem jelentkezett.

Igencsak meglepődtek a tűzszerészek, amikor pokolgépgyanús csomag miatt hívták ki őket a franciaországi Massy-Palaiseau egyik vasútállomására. Az elővárosi vonaton talált gazdátlan bőröndben ugyanis nem bomba, hanem 20 kilónyi aranyrúd volt. A hatóságok azóta megvizsgálták a „leletet", amiről kiderült, hogy színtiszta arany, de mivel nincs rajta hivatalos pecsét, valószínűleg olvasztott fémből származik. Értéke mintegy 800 ezer euró, azaz körülbelül 252 millió forint.

A kék bőrönd gazdáját még mindig keresik. A rendőrség valószínűsíti, hogy az ismeretlen szándékosan hagyta a táskát a vonaton, mert attól félt, hogy egy rutinellenőrzésen lebukik. Most a biztonsági kamerák felvételeit elemzik, hátha megtalálják a titokzatos milliomost.

Azt még nem tudni, hogy mi lesz a bőrönd tartalmával, ha nem jelentkezik a tulajdonos. Ha talált tárgynak nyilvánítják, akkor a talált tárgyak osztályára kerül, ha viszont „kincsnek" nyilvánítják, akkor megosztják a párizsi vasúttársaság és a csomagot megtaláló kalauz között.

(BBC)